Perník je krásný suvenýr z našeho kraje, pochoutka ke kávě či čaji nebo svačinka do hor. Nejdříve jsme měli perník Pumprnikl, ale nepřenesla bych přes srdce, že Krkonošský perník vyrábíme v Jizerkách a tak jsem ještě vymyslela perník Jizerínu, aby výroba mohla zůstat v Jizerkách a já nemusel dojíždět denně do Krkonoš. Perník je kompletně ruční práce a než je hotový projde několikrát pod rukama různými procesy. Je to krásná práce.
Perník Jizerína se narodil 17.7.2024 v Jizerských horách stejně jako náš pes Štrůdl, který je na logu. Jizerína je sestra Krkonošského Pumprnikla (perník). Perník je slepovaný hruškovými povidly.
Jizerína je perník, který pochází z receptu z 18.století, kdy život na horách byl závislý pouze na potravinách, které si lidé v horách vypěstovali a proto náš perník obsahuje:
šípky, rakytník, žaludovou mouku, máslo, vejce od šťastných slepiček, kypřící prášek bez fosfátů, hladká mouka výběrové kvality, třtinový BIO moučkový cukr, skořice cejlonská, zázvor, hřebíček
Náplň: hrušková povidla z Moravy, vlašské ořechy, rozinky BIO (nesířené-nebarvené,neproslazované)
Tuto lokaci ještě nikdo nehodnotil, buďte první!